Fjärde mötet

Det fjärde mötet i projekt ”Tänker Du?” utgick från den flummiga överskriften: bortom allt vetande. Vi fick en föreläsning av Björn Lindblom som i många år haft ett amatörintresse för slagrutor, vinkelpekare och lite övernaturliga folktrosaker.

 

Björn berättade många historier som var intressanta och som verkade ha goda källor. Han påpekade ändå alltid att det var ett perspektiv att se saker på. ”vi vet aldrig att det är sant, men det är intressanta tankegångar”. Det finns dock många som inte alls har speciallt mycket sanning i det de gör inom detta område.

Slagrutan är två klykor som sitter ihop. Håller man dessa på ett speciellt sätt så sägs det att man ska kunna hitta vatten, metaller och alla möjliga saker. Vi fick höra många historier om folk som t o m vetat exakt hur djupt ner vattnet var i marken. Tekniken var inte så svår att förstå och vi fick pröva själva, man kan leta efter precis vad man vill. Vinkelpekaren är liknande, fast består av två metallpinnar.

Vi fick också höra många historier om hus där det spökat och lite teorier om detta.

 

Vi sa att det är spännande att se detta perspektiv av något, och att det inte går att vetenskapligt bevisa, men att det använts genom alla tider i stor geografisk utsträckning. Kanske finns det någon extra dimension av krafter som slagrutan hittar. Spöken och sådana upplevelser känns kanske konstigt ända tills den dag man drabbas själv.

 

Anton Lindblom Projekt ”Tänker Du?”


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0